Vaječná omeleta plněná masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 ks vejce 3 dkg máslo 2 dkg cibule 16 dkg vařené hovězí maso 0.2 l šťáva z pečeně nebo vývaru podle chuti sůl pepř zelená petrželka
Postup Vaječná omeleta plněná masem recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso jemně nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme jemně rozsekanou cibulku a rozetřený česnek, jemně rozsekanou zelenu petržel a maso, směs okořeníme a trochu podusíme. K masu pak přidáme asi 2 polévkové lžíce šťávy z pečeně nebo vývaru a opět trochu podusíme.
Vejce rozšleháme se solí. Na pánvi uškvaříme máslo do hněda, nalijeme na ně vaječnou směs a mícháme jí na ohni širokou (kuchařskou) vidličkou, až začne tuhnout.
Omeletu ještě trochu opečeme pouze na spodní straně, sejmeme ji z plotny, její střed naplníme směsí z masa, svineme ji a přendáme na talíř.
Kolem omelety nalijeme zbylou šťávu z pečeně. Vaječnou omeletu plněnou masem podáváme s chlebem.