Vaječná omeleta z Volyňska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 lžíce máslo náplň sůl 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 50 g anglická slanina drcený kmín 5 ks vařené brambory 300 g houby (směs) na ozdobu 2 lžíce petrželka 1 ks salátová okurka 2 ks cherry rajčátka
Postup Vaječná omeleta z Volyňska recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme na sádle orestovat. Houby (hřiby, kozáky, růžovky) očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme se slaninou pokrájenou na kostičky k cibuli. Všechno osolíme, zaprášíme kmínem a za stálého promíchávání dusíme asi 20 minut.
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme k dušené směsi, promícháme a odstavíme.
Na pánvi (vhodné na pečení v troubě) rozehřejeme máslo a na něj rozetřeme dušenou houbovou směs. Vejce rozmícháme v misce, zalijeme směs na pánvi a vložíme do rozehřáté trouby "srazit".
Upečenou vaječnou omeletu z Volyňska přesuneme na talíř, posypeme sekanou petrželkou, přeložíme na polovinu a obložíme čtvrkami rajčat a plátky okurky.