Vaječná omeleta z Volyňska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce máslo
náplň
sůl
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
50 g anglická slanina
drcený kmín
5 ks vařené brambory
300 g houby (směs)
na ozdobu
2 lžíce petrželka
1 ks salátová okurka
2 ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme na sádle orestovat. Houby (hřiby, kozáky, růžovky) očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme se slaninou pokrájenou na kostičky k cibuli. Všechno osolíme, zaprášíme kmínem a za stálého promíchávání dusíme asi 20 minut.

  2. Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme k dušené směsi, promícháme a odstavíme.

  3. Na pánvi (vhodné na pečení v troubě) rozehřejeme máslo a na něj rozetřeme dušenou houbovou směs. Vejce rozmícháme v misce, zalijeme směs na pánvi a vložíme do rozehřáté trouby "srazit".

  4. Upečenou vaječnou omeletu z Volyňska přesuneme na talíř, posypeme sekanou petrželkou, přeložíme na polovinu a obložíme čtvrkami rajčat a plátky okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!