Vaječná pomazánka s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 ks cibule
8 ks černé olivy
2 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř
125 g měkký sýr
podle chuti
sůl
pikantní hořčice
podle potřeby
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nastrouháme. Propláchnuté větší olivy bez pecek nakrájíme na drobno. Oloupanou bílou cibuli a okurky nakrájíme též nadrobno.

  2. Strouhaná vejce promícháme se sýrem, tatarkou, cibulí, okurkou, olivami, hořčicí, pepřem a solí. Pokud je pomazánka moc hustá, přidáme tatarku. Vaječnou pomazánku necháme vychladit.

  3. Vaječnou pomazánku s olivami potíráme chlebíčky, jednohubky, ale i chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!