Vaječná roláda se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků slanina
8-10 ks vejce
4 plátky sýr
olivový olej
10 ks sterilované okurky
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do misky a lehce promícháme. Podle chuti je osolíme a případně i opepříme. Okurky nakrájíme na plátky.

  2. Rozehřejeme si pánev, vlijeme olej a necháme jej rozehřát. Pak vlijeme vejce, plamen zmírníme a pomalu smažíme omeletu. Když je omeleta hotová, přeložíme ji na talíř. Ihned ji poklademe plátky sýra a slaniny. Ve směru rolování poklademe i plátky okurek, posypeme grilovacím kořením a opatrně svineme.

  3. Pokud chceme podávat roládu teplou, vložíme ji na talíř a krátce zapečeme v mikrovlnce. Roláda je však dobrá i studená. V tom případě ji zabalíme do alobalu a dáme ji asi na hodinu vychladit.

  4. Vaječnou roládu se slaninou vyjmeme z lednice, odstraníme alobal, nakrájíme ji na plátky a můžeme servírovat. Roládu podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!