Vaječná tlačenka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

cukr
sůl
8 ks vejce
2 - 3 lžíce ocet
150 g šunka
200 g majonéza
3 dl voda
25 g želatina
2 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř
1 sklenice sterilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Ocet smícháme s vodou, trochou pepře a soli a dáme jej pomalu ohřívat. Zeleninu scedíme. Okurky a šunku nakrájíme na kostičky

  2. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, přidáme ji do zahřátého octového roztoku a necháme za stálého míchání rozpustit, přičemž ji nevaříme. Pak ji necháme trochu vychladit

  3. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a smícháme s nakrájenou sterilovanou zeleninou bez nálevu, okurkami a šunkou. Vše vmícháme do zchladlého želatinového roztoku, přidáme majonézu a směs lehce promícháme. Naplníme jí větší formu a necháme ztuhnout, samozřejmě lze použít i menší formičky a připravit tak rovnou jednotlivé porce

  4. Ztuhlou vaječnou tlačenku podáváme s pečivem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!