Vaječná tlačenka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- cukr sůl 8 ks vejce 2 - 3 lžíce ocet 150 g šunka 200 g majonéza 3 dl voda 25 g želatina 2 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř 1 sklenice sterilovaná zelenina
Postup Vaječná tlačenka
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Ocet smícháme s vodou, trochou pepře a soli a dáme jej pomalu ohřívat. Zeleninu scedíme. Okurky a šunku nakrájíme na kostičky
Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, přidáme ji do zahřátého octového roztoku a necháme za stálého míchání rozpustit, přičemž ji nevaříme. Pak ji necháme trochu vychladit
Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a smícháme s nakrájenou sterilovanou zeleninou bez nálevu, okurkami a šunkou. Vše vmícháme do zchladlého želatinového roztoku, přidáme majonézu a směs lehce promícháme. Naplníme jí větší formu a necháme ztuhnout, samozřejmě lze použít i menší formičky a připravit tak rovnou jednotlivé porce
Ztuhlou vaječnou tlačenku podáváme s pečivem
Foto: Shutterstock.com