Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
3 lžíce majonéza
1 ks tvaroh
1 lžíce plnotučná hořčice
1 ks kyselá okurka
podle chuti
sůl
cukr moučka
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a rozkrájíme na kostičky nebo rozkrojíme přes sítko na vejce. Okurku nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Vejce a okurku smícháme s tvarohem, majonézou, plnotučnou hořčicí a nasekanou pažitkou. Podle chuti pomazánku dosolíme a dopepříme. Pokud máme okurku až moc kyselou, můžeme přidat lžičku cukru. Takto připravenou vajíčkovou pomazánku dáme vychladit do lednice.

  3. Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou je výborná na čerstvém chlebu nebo opečeném toustu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!