Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 3 lžíce majonéza 1 ks tvaroh 1 lžíce plnotučná hořčice 1 ks kyselá okurka podle chuti sůl cukr moučka mletý černý pepř čerstvá pažitka
Postup Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a rozkrájíme na kostičky nebo rozkrojíme přes sítko na vejce. Okurku nastrouháme na jemném struhadle.
Vejce a okurku smícháme s tvarohem, majonézou, plnotučnou hořčicí a nasekanou pažitkou. Podle chuti pomazánku dosolíme a dopepříme. Pokud máme okurku až moc kyselou, můžeme přidat lžičku cukru. Takto připravenou vajíčkovou pomazánku dáme vychladit do lednice.
Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou je výborná na čerstvém chlebu nebo opečeném toustu.