Vánoční hrachová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
0.5 hrnku mléko
1 hrnek kuřecí vývar
0.8 hrnku mražený hrášek
250 g sušený hrách
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
krutony

Postup přípravy receptu

  1. Sušený hrách uvaříme ve vodě úplně doměkka. Vodu slijeme a necháme stranou. Hrách necháme trochu vychladnout a poté rozmixujeme na kaši.

  2. Mražený hrášek prolijeme horkou vodou.

  3. K rozmixovanému hrachu přilijeme zpátky odložený vývar, promícháme a vrátíme na plotnu. Necháme projít varem, přilijeme kuřecí vývar a mléko. Vegetariáni nahradí kuřecí vývar zeleninovým. Hrachovou polévku ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Všeho přidáváme podle chuti. Vánoční hrachovou polévku ještě krátce provaříme, přisypeme kuličky mraženého hrášku, vmícháme vejce a posypeme rozemnutou majoránkou.

  4. Vánoční hrachovou polévku servírujeme s nasucho opečenými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!