Vánoční náplň do krocana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g tuk
500 g vepřová plec
250 g jedlé kaštany
150 g vepřová nebo drůbeží játra
podle chuti
sůl
mandle
muškátový květ
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany uvaříme v mléku tak, aby byly měkké. Kaštany oloupeme a pomeleme.

  2. Máslo se solí a muškátovým květem vyšleháme, postupně přidáváme žloutky. Přidáme pomleté maso a pomletá játra, mleté kaštany a zamícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Nakonec do náplně přidáme trochu strouhanky. Možno přidat i nadrobno nakrájené loupané mandle.

  3. Hotovou vánoční náplní plníme většího krocana.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!