Vánoční punč pro dospělé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g rozinky 1 ks pomeranč 1 ks citron 10 hřebíček 1 l bílé víno 4 balíčky vanilkový cukr 1 ks celá skořice 1 dl becherovka 1 ks vanilkový lusk "Bourbon
Postup Vánoční punč pro dospělé recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit bílé víno, 1 dl becherovky, vanilkový lusk, hřebíčky, skořici a vanilkové cukry. Citron a pomeranč dobře umyjeme a nakrájíme na kostky i s kůrou. Přidáme do hrnce a pomalu vaříme 1 hodinu, až se chutě a vůně spojí.
Ve druhé misce připravíme marinované rozinky. Rozinky uložíme do misky a zalijeme 0,5 dl becherovky. Necháme marinovat asi 10 minut.
Připravený punč naléváme do pohárů, do kterých jsme předtím uložili marinované rozinky.
Vánoční punč pro dospělé si samozřejmě můžeme připravit kdykoli v roce.