Vánoční punč pro dospělé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g rozinky
1 ks pomeranč
1 ks citron
10 hřebíček
1 l bílé víno
4 balíčky vanilkový cukr
1 ks celá skořice
1 dl becherovka
1 ks vanilkový lusk "Bourbon

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit bílé víno, 1 dl becherovky, vanilkový lusk, hřebíčky, skořici a vanilkové cukry. Citron a pomeranč dobře umyjeme a nakrájíme na kostky i s kůrou. Přidáme do hrnce a pomalu vaříme 1 hodinu, až se chutě a vůně spojí.

  2. Ve druhé misce připravíme marinované rozinky. Rozinky uložíme do misky a zalijeme 0,5 dl becherovky. Necháme marinovat asi 10 minut.

  3. Připravený punč naléváme do pohárů, do kterých jsme předtím uložili marinované rozinky.

  4. Vánoční punč pro dospělé si samozřejmě můžeme připravit kdykoli v roce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!