Vánoční salám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 lžíce rum
4 lžíce kakao
100 g rozinky
250 g piškoty
40 g cukr moučka
100 g želé bonbony
100 g vlašské ořechy
250 g 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozehřejeme a necháme trochu zchladnout. Vejce vyšleháme do pěny. Vmícháme cukr a rum. Pak přidáme rozlámané piškoty, ořechy pokrájené na malé kousky, pokrájené želé bonbony a zbytek ingrediencí.

  2. Ze vzniklé hmoty vytvoříme šišky o průměru 5 cm, které obalíme v moučkovém cukru. Vánoční salám dáme ihned do chladničky, tak na 2 hodiny. Po ztuhnutí šišky krájíme na 0,5 cm silná kolečka a dáme na tác k ostatnímu cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!