Vařená čočka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 lžíce sádlo 500 g čočka 2 ks bobkový list 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce česneková pasta 0 lžiček mahu koření 1 ks kůže z uzeného špeku podle chuti sůl 1-2 lžíce ocet 8%
Postup Vařená čočka recept
Postup přípravy receptu
-
Propranou čočku necháme 2 hodiny namočenou ve studené vodě, která bude jen 1 cm nad čočkou. Přidáme kůži z uzeného špeku, nalomené bobkové listy, mahu koření nebo drcený kmín a čočku uvaříme.
Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a na lžíci sádla ji zpěníme. Když cibule zesklovatí, poprášíme ji hladkou moukou a osmažíme dozlatova. Potom vmícháme mletou papriku, krátce promícháme a zastříkneme troškou vody. Vmícháme uvařenou čočku, přidáme lžíci česnekové pasty, lžičku promnuté majoránky a nakonec lžíci nebo dvě octa. Čočku dochutíme soli podle potřeby. Bobkové listy a uzenou kůži z čočky odstraníme.
Vařenou čočku podáváme s volským okem nebo vařeným vejcem, popřípadě s omeletou z uzeného sýra, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.