Vařená čočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 lžíce sádlo
500 g čočka
2 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce česneková pasta
0 lžiček mahu koření
1 ks kůže z uzeného špeku
podle chuti
sůl
1-2 lžíce ocet 8%

Postup přípravy receptu

  1. Propranou čočku necháme 2 hodiny namočenou ve studené vodě, která bude jen 1 cm nad čočkou. Přidáme kůži z uzeného špeku, nalomené bobkové listy, mahu koření nebo drcený kmín a čočku uvaříme.

  2. Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a na lžíci sádla ji zpěníme. Když cibule zesklovatí, poprášíme ji hladkou moukou a osmažíme dozlatova. Potom vmícháme mletou papriku, krátce promícháme a zastříkneme troškou vody. Vmícháme uvařenou čočku, přidáme lžíci česnekové pasty, lžičku promnuté majoránky a nakonec lžíci nebo dvě octa. Čočku dochutíme soli podle potřeby. Bobkové listy a uzenou kůži z čočky odstraníme.

  3. Vařenou čočku podáváme s volským okem nebo vařeným vejcem, popřípadě s omeletou z uzeného sýra, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!