Vařená ryba - treska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
0.5 ks cibule
6 dl voda
1 snítka kopr
1 ks treska
1 ks bobkový list
2 lžíce citronová kůra
4-5 kuliček celý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vodu nalijeme do hrnce a přidáme koření, cibuli, kopr i citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu a několik minut povaříme.

  2. Ryba by měla být kolem 1kilogramu. Pokud je třeba, rybu vykucháme a zbavíme šupin. Jestliže to není třeba, pouze rybu důkladně omyjeme pod studenou vodou. Připravenou rybu zbavíme hlavy, ocasu a ploutví a nakrájíme ji na podkovy.

  3. Připravené plátky ryby vložíme do hrnce s kořením, přikryjeme poklicí a zmírníme plamen. Na mírném plameni vaříme rybu pouze několik minut, ale záleží na tloušťce podkov. Obvykle se vaří 5 - 8 minut.

  4. Vařenou rybu opatrně vyjmeme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!