Vařená ryba - treska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 0.5 ks cibule 6 dl voda 1 snítka kopr 1 ks treska 1 ks bobkový list 2 lžíce citronová kůra 4-5 kuliček celý bílý pepř
Postup Vařená ryba - treska recept
Postup přípravy receptu
-
Vodu nalijeme do hrnce a přidáme koření, cibuli, kopr i citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu a několik minut povaříme.
Ryba by měla být kolem 1kilogramu. Pokud je třeba, rybu vykucháme a zbavíme šupin. Jestliže to není třeba, pouze rybu důkladně omyjeme pod studenou vodou. Připravenou rybu zbavíme hlavy, ocasu a ploutví a nakrájíme ji na podkovy.
Připravené plátky ryby vložíme do hrnce s kořením, přikryjeme poklicí a zmírníme plamen. Na mírném plameni vaříme rybu pouze několik minut, ale záleží na tloušťce podkov. Obvykle se vaří 5 - 8 minut.
Vařenou rybu opatrně vyjmeme a ihned podáváme.