Vařená sójová majonéza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
sůl
citron
100 g hladká sójová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kaši z 2,5 dl vody a hladké sójové mouky. Připravujeme ji v mírném varu nejméně 10 minut a to za stálého míchání a dolévání vody. Potom kaši osolíme.

  2. Kaši přendáme do mixéru a začneme mixovat na nejnižším stupni mixéru. Postupně přikapáváme olej. Do rozmixované omáčky vmícháme citronovou šťávu. Vařenou sójovou majonézu můžeme ochutit česnekem, cibulkou, houbami, nakládanými okurkami a podobně.

  3. Vařenou sójovou majonézu podáváme k pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!