Veganská bábovka s kokosem a čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 1 ks banán 0 hrnků slunečnicový olej 1 balíček vanilkový cukr 100 g hořká čokoláda 0 hrnků strouhaný kokos 1 hrnek polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 200 g tofu natural 1 hrnek rostlinné mléko podle potřeby hrubá mouka na vysypání olej na vymazání
Postup Veganská bábovka s kokosem a čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 300 ml.
Všechny sypké ingredience a nasekanou čokoládu smícháme ve velké míse. Banán a natural tofu rozmixujeme společně s rostlinným mlékem (pokud nemáme, můžeme použít i vodu) a olejem a zalijeme tím směs v míse. Vše dobře promícháme nebo si pomůžeme tyčovým šlehačem.
Vzniklé těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme 45 - 50 minut. Před koncem pečení otestujeme pomocí špejle, zda je bábovka hotová. Zapíchneme ji do středu, pokud na ní nezůstane těsto, můžeme bábovku vytáhnout z trouby.
Po vyklopení z formy posypeme veganskou bábovku s kokosem a čokoládou moučkovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme.
Další veganské recepty najdete zde