Veganská bábovka s kokosem a čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
1 ks banán
0 hrnků slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
100 g hořká čokoláda
0 hrnků strouhaný kokos
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
200 g tofu natural
1 hrnek rostlinné mléko
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 300 ml.

  2. Všechny sypké ingredience a nasekanou čokoládu smícháme ve velké míse. Banán a natural tofu rozmixujeme společně s rostlinným mlékem (pokud nemáme, můžeme použít i vodu) a olejem a zalijeme tím směs v míse. Vše dobře promícháme nebo si pomůžeme tyčovým šlehačem.

  3. Vzniklé těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme 45 - 50 minut. Před koncem pečení otestujeme pomocí špejle, zda je bábovka hotová. Zapíchneme ji do středu, pokud na ní nezůstane těsto, můžeme bábovku vytáhnout z trouby.

  4. Po vyklopení z formy posypeme veganskou bábovku s kokosem a čokoládou moučkovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme.

  5. Další veganské recepty najdete zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!