Vegetariánské kari s cizrnou a dýní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce rajčatový protlak 1 lžička kurkuma 400 g cizrna 800 g dýně 4 lžíce olivový olej 1 lžička kari koření 250 ml zeleninový vývar 1 ks červená cibule 1 lžička mletá sladká paprika 320 g rýže basmati 1 lžička garam masala
Postup Vegetariánské kari s cizrnou a dýní recept
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe přes noc necháme namočenou cizrnu. Cizrnu uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Dýní očistíme i od zrníček a nakrájíme na kostičky přibližné velikosti jako cizrna.
Cibuli s česnekem orestujeme dorůžova a přidáme koření. Ke směsi přidáme dýni a restujeme dalších 5 minut. Po 5 minutách přidáme vařenou cizrnu, rajčatový protlak s vývarem a vaříme asi 15 minut, aby změkla dýně, ale nerozvařila se. Podle potřeby podléváme vývarem. Vypneme a necháme na teplém místě.
Mezitím si uvaříme rýži basmati.
Vegetariánské kari s cizrnou a dýní podáváme teplé jako hlavní chod s rýží.