Vegetariánský guláš se sójovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 200 g brambory 1 lžička majoránka 1 ks cibule 0 l voda 2 lžíce olivový olej 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 lžíce hotová jíška 60 g sójový granulát
Postup Vegetariánský guláš se sójovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Asi 2 hodiny předem si uvaříme sójový granulát podle návodu. Můžeme použít šunkový, ale stačí i neochucený. Po uvaření ho v misce smícháme s 1 lžící olivového oleje, prolisovaným stroužkem česneku a lžičkou mleté papriky. Necháme odstát.
Na lžíci olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až bude cibule zlátnout, přidáme ještě nadrobno nakrájený česnek a mletou papriku, krátce společně orestujeme. Poté zalijeme asi 0,75 l vody, přidáme na kostičky pokrájené brambory, majoránku, osolíme a vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme do vegetariánského guláše sójové maso, hotovou jíšku a ještě asi minutu vaříme, dokud není guláš dostatečně hustý. Případně dosolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem nebo majoránkou.
Vegetariánský guláš se sójovým masem podáváme jako hlavní chod.