Vegetariánský guláš se sójovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
200 g brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
0 l voda
2 lžíce olivový olej
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 lžíce hotová jíška
60 g sójový granulát

Postup přípravy receptu

  1. Asi 2 hodiny předem si uvaříme sójový granulát podle návodu. Můžeme použít šunkový, ale stačí i neochucený. Po uvaření ho v misce smícháme s 1 lžící olivového oleje, prolisovaným stroužkem česneku a lžičkou mleté papriky. Necháme odstát.

  2. Na lžíci olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až bude cibule zlátnout, přidáme ještě nadrobno nakrájený česnek a mletou papriku, krátce společně orestujeme. Poté zalijeme asi 0,75 l vody, přidáme na kostičky pokrájené brambory, majoránku, osolíme a vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme do vegetariánského guláše sójové maso, hotovou jíšku a ještě asi minutu vaříme, dokud není guláš dostatečně hustý. Případně dosolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem nebo majoránkou.

  3. Vegetariánský guláš se sójovým masem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!