Vegetariánský segedínský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
1 kelímek kysaná smetana
3 lžíce hladká mouka
300 g kysané zelí
2 kostky zeleninový bujon
100 g sójové kostky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř
mletý kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme sójové kostky podle návodu, poté je zcedíme a zbavíme přebytečné vody.

  2. Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pak kostky a restujeme. Přidáme sladkou papriku, mletý kmín, opepříme, osolíme a kořením nešetříme. Lehce poprášíme hladkou moukou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme 15 minut.

  3. Kysané zelí dáme na síto, lehce propláchneme vodou a nakrájíme na menší kusy. Ke kostkám přidáme zelí a rozetřený česnek a krátce povaříme. Vegetariánský segedínský guláš zahustíme kysanou smetanou s moukou.

  4. Vegetariánský segedínský guláš podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!