Vegetariánský tatarák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
5 dl kečup
3 lžíce sojová omáčka
1 kostka zeleninový bujón
1 balíček sójový granulát
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát uvaříme do měkka a pro lepší chuť k němu při vaření přidáme kostku zeleninového bujónu.

  2. Uvařený granulát necháme vychladnout a vidličkou z něj vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Potom jej smícháme s kečupem, vylisovanými stroužky česneku a se sojovou omáčkou. Vše dobře promícháme a dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

  3. Tatarák necháme aspoň hodinu odpočinout v ledničce a potom můžeme podávat třeba na křupavých topinkách.

  4. Množství ingrediencí je jenom orientační a záleží na každém, kolik přidá kečupu nebo česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!