Vejce v aspiku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g šunka
300 ml voda
4 ks vejce natvrdo
2 lžičky prášková želatina
1 plechovka sterilovaná karotka s hráškem
na ozdobu
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě, necháme asi 10 minut bobtnat, pak zvolna zahřejeme téměř k varu a odstavíme z tepelného zdroje.

  2. Ploché misky vypláchneme studenou vodou, na dno rozdělíme šunku, na ni položíme vždy dvě poloviny vejce žloutky dolů, kolem naaranžujeme hrášek a na kolečka nakrájenou karotku. Do takto připravených misek přendáme polévkovou lžící již tuhnoucí želatiny tak, aby vejce částečně vykukovala. Nakonec do želatiny vložíme po snítce petrželky a necháme v chladničce dokonale ztuhnout.

  3. Vejce v aspiku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!