Vejce v aspiku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g šunka 300 ml voda 4 ks vejce natvrdo 2 lžičky prášková želatina 1 plechovka sterilovaná karotka s hráškem na ozdobu čerstvá petrželová nať
Postup Vejce v aspiku recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě, necháme asi 10 minut bobtnat, pak zvolna zahřejeme téměř k varu a odstavíme z tepelného zdroje.
Ploché misky vypláchneme studenou vodou, na dno rozdělíme šunku, na ni položíme vždy dvě poloviny vejce žloutky dolů, kolem naaranžujeme hrášek a na kolečka nakrájenou karotku. Do takto připravených misek přendáme polévkovou lžící již tuhnoucí želatiny tak, aby vejce částečně vykukovala. Nakonec do želatiny vložíme po snítce petrželky a necháme v chladničce dokonale ztuhnout.
Vejce v aspiku podáváme s čerstvým pečivem.