Vejce v kuřecím nářezu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce mletý pepř 0.5 ks červená paprika 0.5 svazečku petrželová nať 130 g uzené maso 2 ks jarní cibulka 3-4 ks vejce natvrdo 0.5 kostky slepičí bujon 1 dl smetana na vaření 160 g anglická slanina (plátky) 850 g kuřecí prsní řízek
Postup Vejce v kuřecím nářezu recept
Postup přípravy receptu
-
Asi 600 g kuřecích řízků vyklepeme na tenký plát, z obou stran osolíme a ochutíme mletým pepřem. Zbytek masa pokrájíme na menší kousky, přidáme vejce, smetanu na vaření, bujon, mletý pepř a rozmixujeme. Červenou papriku a uzené maso pokrájíme na kousky. Přidáme do směsi spolu s nasekanou petrželovou natí, cibulkou nakrájenou na kolečka a dobře promícháme.
Hranatou formu vyložíme přibližně 2/3 plátků slaniny a 2/3 vyklepaných řízků. Na maso rozetřeme poloviční množství náplně a na ni položíme uvařené vejce. Potom rozetřeme druhou část náplně. Na povrch náplně poskládáme zbývající řízky a přikryjeme zbývajícími plátky slaniny.
Naplněnou formu s vejci v kuřecím nářezu přikryjeme alobalem a položíme na plech s vodou. Ve vodní koupeli pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C přibližně 80 - 90 minut.
Vychladlý kuřecí nářez vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky. Vejce v kuřecím nářezu podáváme s uvařeným bramborem a se zeleninou. Je to i dobrá studená chuťovka.