Vejce v kuřecím nářezu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
mletý pepř
0.5 ks červená paprika
0.5 svazečku petrželová nať
130 g uzené maso
2 ks jarní cibulka
3-4 ks vejce natvrdo
0.5 kostky slepičí bujon
1 dl smetana na vaření
160 g anglická slanina (plátky)
850 g kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Asi 600 g kuřecích řízků vyklepeme na tenký plát, z obou stran osolíme a ochutíme mletým pepřem. Zbytek masa pokrájíme na menší kousky, přidáme vejce, smetanu na vaření, bujon, mletý pepř a rozmixujeme. Červenou papriku a uzené maso pokrájíme na kousky. Přidáme do směsi spolu s nasekanou petrželovou natí, cibulkou nakrájenou na kolečka a dobře promícháme.

  2. Hranatou formu vyložíme přibližně 2/3 plátků slaniny a 2/3 vyklepaných řízků. Na maso rozetřeme poloviční množství náplně a na ni položíme uvařené vejce. Potom rozetřeme druhou část náplně. Na povrch náplně poskládáme zbývající řízky a přikryjeme zbývajícími plátky slaniny.

  3. Naplněnou formu s vejci v kuřecím nářezu přikryjeme alobalem a položíme na plech s vodou. Ve vodní koupeli pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C přibližně 80 - 90 minut.

  4. Vychladlý kuřecí nářez vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky. Vejce v kuřecím nářezu podáváme s uvařeným bramborem a se zeleninou. Je to i dobrá studená chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!