Vepřová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
mletý bílý pepř
1 ks vepřový jazyk
200 g vepřová játra
1 ks vepřové koleno
1 lžíce sekaný libeček
0.5 ks vepřová hlava
1 ks vepřová nožička
1 sklenice houby naložené v octě

Postup přípravy receptu

  1. Hlavu, nožičku, koleno, jazyk a játra uvaříme do měkka v osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a cibulí.

  2. Přecedíme, část vývaru se zeleninou si dáme stranou například na polévku, do druhé části vlijeme kyselý nálev z hub a vaříme dále, až se částečně odpaří.

  3. Uvařené maso obereme z kostí a spolu s játry a jazykem pokrájíme na menší kousky. Ty potom promícháme s plátky hub, pepřem, libečkem, podle potřeby dosolíme a důkladně promíchano směsí naplníme bábovkovou formu vypláchnutou studenou vodou. Zalijeme odpařeným vývarem a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!