Vepřová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 0.5 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel mletý bílý pepř 1 ks vepřový jazyk 200 g vepřová játra 1 ks vepřové koleno 1 lžíce sekaný libeček 0.5 ks vepřová hlava 1 ks vepřová nožička 1 sklenice houby naložené v octě
Postup Vepřová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Hlavu, nožičku, koleno, jazyk a játra uvaříme do měkka v osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a cibulí.
Přecedíme, část vývaru se zeleninou si dáme stranou například na polévku, do druhé části vlijeme kyselý nálev z hub a vaříme dále, až se částečně odpaří.
Uvařené maso obereme z kostí a spolu s játry a jazykem pokrájíme na menší kousky. Ty potom promícháme s plátky hub, pepřem, libečkem, podle potřeby dosolíme a důkladně promíchano směsí naplníme bábovkovou formu vypláchnutou studenou vodou. Zalijeme odpařeným vývarem a necháme ztuhnout.