Vepřová kotleta na rýži recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 cibule 2-4 hrnky voda 1-2 hrnky rýže 1-2 kostky masox 4 plátky vepřová kotleta 1 balíček mražená zelenina podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřová kotleta na rýži recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Na recept můžeme použít i kuřecí řízky. Rýži propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Těsně před zrůžověním k cibuli přidáme rýži a za stálého míchání společně chvíli smažíme. Potom připravenou rýži přesypeme do pekáče. Přidáme k ní zeleninovou směs, osolíme a promícháme.
Kotlety krátce a prudce osmahneme z obou stran na pánvi s trochou oleje (jen do zatažení masa) a naskládáme na rýži. Všechno zalijeme vodou, ve které jsme si rozvařili masox. Použijeme dvojnásobný počet hrnků vody než bylo rýže. Pekáč přikryjeme a dáme péct.
Vepřové kotlety na rýži pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Po půl hodině pekáč odkryjeme a dopečeme do zrůžovění masa.
Vepřové kotlety na rýži podáváme ihned po dopečení jako chutný hlavní chod.