Vepřová kotleta na rýži recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 cibule
2-4 hrnky voda
1-2 hrnky rýže
1-2 kostky masox
4 plátky vepřová kotleta
1 balíček mražená zelenina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Na recept můžeme použít i kuřecí řízky. Rýži propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Těsně před zrůžověním k cibuli přidáme rýži a za stálého míchání společně chvíli smažíme. Potom připravenou rýži přesypeme do pekáče. Přidáme k ní zeleninovou směs, osolíme a promícháme.

  3. Kotlety krátce a prudce osmahneme z obou stran na pánvi s trochou oleje (jen do zatažení masa) a naskládáme na rýži. Všechno zalijeme vodou, ve které jsme si rozvařili masox. Použijeme dvojnásobný počet hrnků vody než bylo rýže. Pekáč přikryjeme a dáme péct.

  4. Vepřové kotlety na rýži pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Po půl hodině pekáč odkryjeme a dopečeme do zrůžovění masa.

  5. Vepřové kotlety na rýži podáváme ihned po dopečení jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!