Vepřová krkovice na hroznech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 dkg slanina 3 stroužky česnek sůl 3 dkg máslo 3 ks cibule tymián bobkový list 150 ml bílé víno mletý černý pepř 1 kg vepřová krkovice 300 g hroznové víno (tmavé)
Postup Vepřová krkovice na hroznech recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krkovici podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme. Přidáme maso, které z obou stran opečeme. Asi po čtvrt hodině přidáme cibuli, česnek, koření, osolíme a opepříme. Celé přelijeme vínem a zakryté dusíme asi hodinu. Během dušení párkrát otočíme.
Během dušení opláchneme kuličky hroznů a zbavíme je zrnek. Ty přidáme po hodině dušení. Na nejnižší stupeň dusíme ještě 10 minutek.
Ideální přílohou je brambor nebo bramborová kaše.