Vepřová kýta na bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček majoránka
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 šálky vývar z masoxu
0 lžiček šalvěj
1 ks bobkový list
1 lžička drcený kmín
1 kg vepřová kýta
1 lžíce česneková pasta
2 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kýty potřeme česnekovou pastou a necháme asi hodinu v chladu odležet.

  2. Odleželé maso opepříme, posypeme drceným kmínem a sušenými bylinkami. Vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme pokrájenou cibuli, nové koření a bobkový list. Málo tučné maso můžeme přelít 2 lžícemi sádla.

  3. Vepřovou kýtu na bylinkách pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Zprvu prudce, pak maso přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Hotové maso odkryjeme a dopečeme dočervena.

  4. Vepřovou kýtu na bylinkách podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!