Vepřová kýta na divoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 ks cibule
0 ks celer
1 lžička tymián
1 ks mrkev
1 ks petržel
4 kuličky jalovec
1-2 listy bobkový list
5 kuliček nové koření
1 dl bílé víno
0 ks citronová kůra
0 ks citronová šťáva
1 kg vepřová kýta
podle chuti
sůl
podle potřeby
mouka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Petržel, mrkev, celer a cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky a společně s kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření, strouhaná citronová kůra) dobře povaříme. Měkkou zeleninu promačkáme přes husté síto spolu s kořením, vývar použijeme k podlévání pečeně.

  2. Maso osolíme, protáhneme kousky slaniny a pečeme na sádle v troubě za stálého podlévání vývarem. Kýtu na divoko pečeme doměkka. Když je pečeně měkká, zahustíme šťávu jíškou z mouky a vývaru, dochutíme šťávou z citronu a bílým vínem.

  3. Vepřovou kýtu na divoko podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!