Vepřová kýta na divoko recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 ks cibule 0 ks celer 1 lžička tymián 1 ks mrkev 1 ks petržel 4 kuličky jalovec 1-2 listy bobkový list 5 kuliček nové koření 1 dl bílé víno 0 ks citronová kůra 0 ks citronová šťáva 1 kg vepřová kýta podle chuti sůl podle potřeby mouka sádlo
Postup Vepřová kýta na divoko recept
Postup přípravy receptu
-
Petržel, mrkev, celer a cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky a společně s kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření, strouhaná citronová kůra) dobře povaříme. Měkkou zeleninu promačkáme přes husté síto spolu s kořením, vývar použijeme k podlévání pečeně.
Maso osolíme, protáhneme kousky slaniny a pečeme na sádle v troubě za stálého podlévání vývarem. Kýtu na divoko pečeme doměkka. Když je pečeně měkká, zahustíme šťávu jíškou z mouky a vývaru, dochutíme šťávou z citronu a bílým vínem.
Vepřovou kýtu na divoko podáváme s rýží.