Vepřová kýta po myslivecku 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g vepřová kýta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
1 lžíce máslo
200 g žampióny
150 ml zakysaná smetana
400 ml hovězí vývar z kostky
1 lžička koření na divočinu
podle potřeby
jíška
příloha
400 g ploché nudle

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme v osolené vodě obvyklým způsobem a necháme okapat.

  2. Maso nakrájené na plátky osolíme, opepříme a okořeníme kořením na divočinu. Maso necháme krátce rozležet.

  3. Maso dáme do tlakového hrnce a prudce opečeme na rozehřátém másle. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu, hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut. Poté hrnec otevřeme.

  4. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme k masu, uvedeme do varu, hrnec uzavřeme a vaříme dalších 5 minut.

  5. Do omáčky vmícháme smetanu, jíšku, povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.

  6. Vepřovou kýtu po myslivecku podáváme s nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!