Vepřová kýta rytíře Fryduše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení 4 plátky vepřová kýta marináda 2 stroužky česnek 4 lžičky olej 1 lžička solamyl 0.5 lžičky majoránka 3 lžičky kečup 0.5 lžičky mletá sladká paprika 1 lžíce worcesterová omáčka 1 lžička mletý černý pepř 2 špetky mletá pálivá paprika
Postup Vepřová kýta rytíře Fryduše recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa podle potřeby očistíme, okraje jemně nařízneme (aby se maso nekroutilo) a lehce naklepeme.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej se všemi přísadami na marinádu. Vše opravdu důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme zalít trochou olivového oleje.
Připravené plátky masa v marinádě důkladně obalíme a naskládáme do nádoby, kterou můžeme řádně uzavřít. Nádobu s masem uložíme do lednice nejlépe přes noc.
Druhý den si rozpálíme pánev, přilijeme trochu oleje a maso zprudka orestujeme. Podle tloušťky masa je restujeme asi 2 - 3 minutky z každé strany.
Podáváme se zeleninovým salátem a přílohou podle fantazie.