Vepřová kýta rytíře Fryduše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
4 plátky vepřová kýta
marináda
2 stroužky česnek
4 lžičky olej
1 lžička solamyl
0.5 lžičky majoránka
3 lžičky kečup
0.5 lžičky mletá sladká paprika
1 lžíce worcesterová omáčka
1 lžička mletý černý pepř
2 špetky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa podle potřeby očistíme, okraje jemně nařízneme (aby se maso nekroutilo) a lehce naklepeme.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej se všemi přísadami na marinádu. Vše opravdu důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme zalít trochou olivového oleje.

  3. Připravené plátky masa v marinádě důkladně obalíme a naskládáme do nádoby, kterou můžeme řádně uzavřít. Nádobu s masem uložíme do lednice nejlépe přes noc.

  4. Druhý den si rozpálíme pánev, přilijeme trochu oleje a maso zprudka orestujeme. Podle tloušťky masa je restujeme asi 2 - 3 minutky z každé strany.

  5. Podáváme se zeleninovým salátem a přílohou podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!