Vepřová kýta s čínským zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr olej 1 ks vejce ocet 1 lžička solamyl 0.2 l voda 1 talíř zelí čínské vodka 2 lžíce sójová omáčka 100 g vepřová kýta cibulová nať
Postup Vepřová kýta s čínským zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na kostičky promícháme se sójovou omáčkou a bílým alkoholem. Dobrá je vodka, gin nebo tequila. Listy zelí nakrájíme na šikmé plátky.
Připravené maso na rozpáleném oleji za stálého míchání smažíme asi tři minuty. Do takto připravené směsi přidáme zelí a smažíme dalších šest minut. Na závěr smažení přidáme zelenou nať cibule. Připravíme si omáčku. V kastrůlku přivedeme k varu směs složenou z vody, sójové omáčky, cukru, solamylu a z octa. Když omáčka zhoustne, rychle odstavíme z ohně a přelijeme zelí s masem.
Vepřovou kýtu s čínským zelím podáváme s přílohou podle chuti.