Vepřová kýta s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
150 g vepřová kýta
200 g růžičková kapusta
2 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
pažitka
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na větší kostky a oloupanou cibuli nahrubo. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a přiklopené pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C doměkka. Maso je nutné přelévat výpekem nebo doplnit vývarem.

  2. Růžičkovou kapustu i mrkev očistíme. Kapustičky přepůlíme a mrkev nakrájíme ozdobným nožem na silnější kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Poté přidáme kapustu i mrkev, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Pokud je potřeba, přilijeme vývar, přiklopíme a na mírném ohni dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, dáme na oheň, zaprášíme šťávu moukou, promícháme a krátce orestujeme.

  4. Maso naservírujeme na talíře a obložíme dušenou zeleninou. Vhodnou přílohou k vepřové kýtě s růžičkovou kapustou jsou vařené brambory sypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!