Vepřová kýta v hořčičné omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce vegeta 3-4 lžíce olivový olej 150 ml zakysaná smetana 800 g vepřová kýta 2 lžíce kremžská hořčice podle chuti 1 lžička sůl mletý černý pepř
Postup Vepřová kýta v hořčičné omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu podle potřeby očistíme a nakrájíme ji na plátky. Ty na okrajích lehce nařízneme. Plátky okořeníme vegetou, pepřem a lehce osolíme.
Rozpálíme pánev. Vlijeme olej, necháme jen prohřát a vložíme plátky masa, které zprudka opečeme z obou stran. Maso podlijeme vroucí vodou a dusíme doměkka.
Zatím rozmícháme hořčici ve smetaně. Když je maso téměř měkké, přelijeme jej smetanou a vše spolu ještě chvilku dusíme na mírném ohni.
Vepřovou kýtu v hořčičné omáčce podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.