Vepřová kýta v hořčičné omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce vegeta
3-4 lžíce olivový olej
150 ml zakysaná smetana
800 g vepřová kýta
2 lžíce kremžská hořčice
podle chuti
1 lžička sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu podle potřeby očistíme a nakrájíme ji na plátky. Ty na okrajích lehce nařízneme. Plátky okořeníme vegetou, pepřem a lehce osolíme.

  2. Rozpálíme pánev. Vlijeme olej, necháme jen prohřát a vložíme plátky masa, které zprudka opečeme z obou stran. Maso podlijeme vroucí vodou a dusíme doměkka.

  3. Zatím rozmícháme hořčici ve smetaně. Když je maso téměř měkké, přelijeme jej smetanou a vše spolu ještě chvilku dusíme na mírném ohni.

  4. Vepřovou kýtu v hořčičné omáčce podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!