Vepřová omáčka ke knedlíkům recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
2 lžičky kmín
1,5 lžíce sádlo
2 lžíce rajčatový protlak
2 lístky bobkový list
400 ml hovězí vývar
2 lžíce červený vinný ocet
6 lžic strouhaný chléb
1 kg vepřové maso
mletý černý pepř
1 lžíce mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibule i česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Ocet, silný hovězí vývar, rajčatový protlak a mletou pálivou papriku promícháme

  2. Na sádle osmažíme cibuli do tmavší barvy, přidáme kostky nakrájeného masa, česnek, bobkové listy, kmín a promícháme. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme dochucený vývar, nastrouhaný chléb a pomalu vaříme do změknutí masa. Podle chuti přidáme sůl a pepř a odendáme bobkové listy

  3. Vepřovou omáčku podáváme ke knedlíkům, nejlépe chutná opravdu horká.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!