Vepřová omáčka ke knedlíkům recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 2 lžičky kmín 1,5 lžíce sádlo 2 lžíce rajčatový protlak 2 lístky bobkový list 400 ml hovězí vývar 2 lžíce červený vinný ocet 6 lžic strouhaný chléb 1 kg vepřové maso mletý černý pepř 1 lžíce mletá pálivá paprika
Postup Vepřová omáčka ke knedlíkům
Postup přípravy receptu
-
Větší cibule i česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Ocet, silný hovězí vývar, rajčatový protlak a mletou pálivou papriku promícháme
Na sádle osmažíme cibuli do tmavší barvy, přidáme kostky nakrájeného masa, česnek, bobkové listy, kmín a promícháme. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme dochucený vývar, nastrouhaný chléb a pomalu vaříme do změknutí masa. Podle chuti přidáme sůl a pepř a odendáme bobkové listy
Vepřovou omáčku podáváme ke knedlíkům, nejlépe chutná opravdu horká.