Vepřová panenka obalená slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 20 g máslo 4 snítky rozmarýn 8 lístků šalvěj 30 g bílé víno 8 plátků anglická slanina 1 svazek jarní cibulka 4 plátky vepřová panenka 12 kuliček zelený pepř podle potřeby olivový olej
Postup Vepřová panenka obalená slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Na umyté a osušené plátky masa přiložíme lístky šalvěje a společně obalíme anglickou slaninou. Aby slanina držela, přivážeme ji k masu kuchyňskou nití.
Mladou cibulku nakrájíme na plátky a krátce osmahneme dozlatova na másle s troškou olivového oleje. Cibulku osolíme a podlijeme bílým vínem, které necháme odpařit. Cibulku vypneme a udržujeme v teple.
Na další, nejlépe teflonové, pánvi na trošce olivového oleje s větvičkou rozmarýnu osmahneme maso z obou stran. Přidáme zelený pepř, podlijeme bílým vínem, které necháme vypařit. Maso dáme pryč z ohně a odstraníme nit.
Vepřovou panenku obalenou slaninou uložíme na talíře s restovanou cibulkou. K masu se hodí pečené brambory, hranolky, ale klidně postačí i bohatý zeleninový salát.