Vepřová panenka obalená slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
4 snítky rozmarýn
8 lístků šalvěj
30 g bílé víno
8 plátků anglická slanina
1 svazek jarní cibulka
4 plátky vepřová panenka
12 kuliček zelený pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na umyté a osušené plátky masa přiložíme lístky šalvěje a společně obalíme anglickou slaninou. Aby slanina držela, přivážeme ji k masu kuchyňskou nití.

  2. Mladou cibulku nakrájíme na plátky a krátce osmahneme dozlatova na másle s troškou olivového oleje. Cibulku osolíme a podlijeme bílým vínem, které necháme odpařit. Cibulku vypneme a udržujeme v teple.

  3. Na další, nejlépe teflonové, pánvi na trošce olivového oleje s větvičkou rozmarýnu osmahneme maso z obou stran. Přidáme zelený pepř, podlijeme bílým vínem, které necháme vypařit. Maso dáme pryč z ohně a odstraníme nit.

  4. Vepřovou panenku obalenou slaninou uložíme na talíře s restovanou cibulkou. K masu se hodí pečené brambory, hranolky, ale klidně postačí i bohatý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!