Vepřová panenka s dušenou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks celer
4 ks mrkev
3 lžíce olivový olej
1 lžička mletý pepř
5 lžic citronová šťáva
2 ks vepřová panenka
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenky nakrájíme na čtyři špalíky. Posypeme je solí, citronovým pepřem a nasekanou petrželkou. Panenky pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet (1 - 2 hodiny).

  2. Přichystané maso opečeme ze všech stran na pánvi, přendáme do vyhřáté trouby a 10 minut doměkka dopékáme.

  3. Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a zakapeme citronem. Zeleninu podusíme na másle, osolíme, opepříme a podle chuti pokapeme citronovou šťávou.

  4. Vepřovou panenku rozdělíme společně s dušenou zeleninou na talíře a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!