Vepřová panenka s dušenou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 ks celer 4 ks mrkev 3 lžíce olivový olej 1 lžička mletý pepř 5 lžic citronová šťáva 2 ks vepřová panenka podle chuti sůl čerstvá petrželka citronový pepř
Postup Vepřová panenka s dušenou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Panenky nakrájíme na čtyři špalíky. Posypeme je solí, citronovým pepřem a nasekanou petrželkou. Panenky pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet (1 - 2 hodiny).
Přichystané maso opečeme ze všech stran na pánvi, přendáme do vyhřáté trouby a 10 minut doměkka dopékáme.
Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a zakapeme citronem. Zeleninu podusíme na másle, osolíme, opepříme a podle chuti pokapeme citronovou šťávou.
Vepřovou panenku rozdělíme společně s dušenou zeleninou na talíře a podáváme s brambory.