Vepřová panenka s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl majoránka 2 ks jablko 2 lžíce horčice 600 g vepřová panenka 1 ks cibule (velká) mletý černý pepř
Postup Vepřová panenka s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2 - 3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépem přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a potřeme horčicí.
Nakrájíme si cibuli na kolečka. Oloupeme si jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme je na 1 cm široké kolečka.
Rozpálíme si olej a restujeme na něm cibuli s jablky. Pak je vyjmeme z pánve. Na tom samém oleji opečeme plátky masa z obou stran, přiklopíme pokličkou, zmírníme oheň a dusíme 3 - 5 minut. Poté plátky posypeme majoránkou, přidáme směs cibule s jablky. To vše necháme přejít varem.
Podáváme ihned a čímkoliv, na co máme chuť.