Vepřová panenka s povidly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
0 lžiček tymián
5 lžic sádlo
300 g švestková povidla
0 kg vepřová panenka
5 špetek mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osolíme a opepříme. Dva stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a chvíli restujeme v sádle rozpáleném na pánvi. V pánvi krátce osmažíme panenku ze všech stran, aby se zatáhla.

  2. Poté panenku vložíme do zapékací mísy, zalijeme sádlem z pánve, posypeme tymiánem, okolo masa přidáme povidla a vložíme do trouby.

  3. Panenku pečeme 30 minut při 200 °C. Průběžně kontrolujeme a asi v polovině doby pečení maso obrátíme.

  4. Vepřovou panenku s povidly podáváme se šťouchanými brambory, případně jako minutku s chlebem nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!