Vepřová panenka s povidly recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 0 lžiček tymián 5 lžic sádlo 300 g švestková povidla 0 kg vepřová panenka 5 špetek mletý černý pepř
Postup Vepřová panenka s povidly recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku omyjeme, osolíme a opepříme. Dva stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a chvíli restujeme v sádle rozpáleném na pánvi. V pánvi krátce osmažíme panenku ze všech stran, aby se zatáhla.
Poté panenku vložíme do zapékací mísy, zalijeme sádlem z pánve, posypeme tymiánem, okolo masa přidáme povidla a vložíme do trouby.
Panenku pečeme 30 minut při 200 °C. Průběžně kontrolujeme a asi v polovině doby pečení maso obrátíme.
Vepřovou panenku s povidly podáváme se šťouchanými brambory, případně jako minutku s chlebem nebo s pečivem.