Vepřová panenka se sýrovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 0.5 ks citron 100 g niva 3 lžíce ořechy 0.3 l zakysaná smetana kari koření 600 g vepřová panenka 1-2 lžíce čerstvá petrželka podle potřeby olej na ozdobu lístky kudrnky
Postup Vepřová panenka se sýrovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa (kotletky bez kosti nebo silnější plátky z panenky) lehce naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Na pánvi na horkém oleji maso po obou stranách opečeme. Maso přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě dodusíme.
Na omáčku rozehřejeme máslo, do kterého přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr, trochu citronové kůry, nadrobno nakrájenou petrželku a prudce za stálého míchání povaříme. Omáčku dochutíme šťávou vymačkanou z půlky citronu.
Na talíř dáme vepřovou panenku, přelijeme horkou sýrovou omáčkou, posypeme nasucho opraženými ořechy a ozdobíme lístkem kudrnky.
Vepřovou panenku se sýrovou omáčkou podáváme s těstovinami, vařenými brambory a salátem podle chuti.