Vepřová panenka se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
0.5 ks citron
100 g niva
3 lžíce ořechy
0.3 l zakysaná smetana
kari koření
600 g vepřová panenka
1-2 lžíce čerstvá petrželka
podle potřeby
olej
na ozdobu
lístky kudrnky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa (kotletky bez kosti nebo silnější plátky z panenky) lehce naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Na pánvi na horkém oleji maso po obou stranách opečeme. Maso přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě dodusíme.

  2. Na omáčku rozehřejeme máslo, do kterého přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr, trochu citronové kůry, nadrobno nakrájenou petrželku a prudce za stálého míchání povaříme. Omáčku dochutíme šťávou vymačkanou z půlky citronu.

  3. Na talíř dáme vepřovou panenku, přelijeme horkou sýrovou omáčkou, posypeme nasucho opraženými ořechy a ozdobíme lístkem kudrnky.

  4. Vepřovou panenku se sýrovou omáčkou podáváme s těstovinami, vařenými brambory a salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!