Vepřová pečeně na česneku 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
0.5 šálku vývar z masoxu
80 g hladká mouka
600 g vepřová pečeně
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Maso potřeme prolisovaným česnekem, osekneme výčnělky kostí, dáme na pekáč, podlijeme vývarem a pečeme v troubě.

  3. V druhé polovině pečení přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, přelijeme vypečenou šťávou, zaprášíme moukou, osmažíme, rozředíme vodou a provaříme.

  4. Vepřovou pečeň nakrájíme na tenké plátky, podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!