Vepřová pečeně na roštu se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g sádlo
2 dl kysaná smetana
10 g hladká mouka
4 plátky vepřová pečeně
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z vepřové pečeně bez kosti na okraji nařízneme, okořeníme, potřeme rozpuštěným sádlem. Necháme je asi 15 minut uležet.

  2. Zatím si rozehřejeme rošt. Marinované plátky pečeně položíme na rošt a asi 3 minuty je grilujeme po každé straně. Hotové je dáme na teplý talíř a osolíme.

  3. Do misky nalijeme smetanu, zamícháme do ní mouku, dáme na rošt a povaříme. Povařenou smetanou přelijeme plátky pečeně.

  4. Vepřovou pečeni na roštu se smetanou ihned podáváme. Podáváme ji s rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!