Vepřová pečeně na roštu se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g sádlo 2 dl kysaná smetana 10 g hladká mouka 4 plátky vepřová pečeně podle chuti sůl mletý pepř
Postup Vepřová pečeně na roštu se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky z vepřové pečeně bez kosti na okraji nařízneme, okořeníme, potřeme rozpuštěným sádlem. Necháme je asi 15 minut uležet.
Zatím si rozehřejeme rošt. Marinované plátky pečeně položíme na rošt a asi 3 minuty je grilujeme po každé straně. Hotové je dáme na teplý talíř a osolíme.
Do misky nalijeme smetanu, zamícháme do ní mouku, dáme na rošt a povaříme. Povařenou smetanou přelijeme plátky pečeně.
Vepřovou pečeni na roštu se smetanou ihned podáváme. Podáváme ji s rýží a zeleninovým salátem.