Vepřová pečeně na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
30 g máslo
1 lžíce rozmarýn
1-2 lžičky dijonská hořčice
800 g vepřová pečeně
150 g plátkový eidam nebo ementál
omáčka
sůl
10 g máslo
125 ml voda
250 ml bílé víno
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
1-2 ks červená paprika
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Na rozehřátém oleji ji ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na 150 °C. Během pečení maso podléváme výpekem.

  2. Upečené maso vyjmeme, několikrát podélně do hloubky nařízneme a řezy potřeme hořčicí. Do řezů vložíme plátky sýru, maso zabalíme do alobalu a v čistém pekáči pečeme asi 10 minut.

  3. Výpek z prvního pečení zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme bílým vínem i vodou. Omáčku provaříme, osolíme a zjemníme máslem. Podle potřeby přecedíme.

  4. Pečeni necháme mírně vychladnout, aby trochu zatuhl sýr, vyndáme z alobalu a nakrájíme. Podáváme přelité horkou omáčkou s nudličkami červené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!