Vepřová pečeně na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 30 g máslo 1 lžíce rozmarýn 1-2 lžičky dijonská hořčice 800 g vepřová pečeně 150 g plátkový eidam nebo ementál omáčka sůl 10 g máslo 125 ml voda 250 ml bílé víno 2 lžíce hladká mouka podle chuti sůl mletý pepř na ozdobu 1-2 ks červená paprika podle potřeby voda na podlití
Postup Vepřová pečeně na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Pečeni osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Na rozehřátém oleji ji ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na 150 °C. Během pečení maso podléváme výpekem.
Upečené maso vyjmeme, několikrát podélně do hloubky nařízneme a řezy potřeme hořčicí. Do řezů vložíme plátky sýru, maso zabalíme do alobalu a v čistém pekáči pečeme asi 10 minut.
Výpek z prvního pečení zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme bílým vínem i vodou. Omáčku provaříme, osolíme a zjemníme máslem. Podle potřeby přecedíme.
Pečeni necháme mírně vychladnout, aby trochu zatuhl sýr, vyndáme z alobalu a nakrájíme. Podáváme přelité horkou omáčkou s nudličkami červené papriky.