Vepřová pikantní pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžička hladká mouka
2 ks kyselá okurka
mletý černý pepř
700 g libová vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Druhou polovinu nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno.

  2. V kastrůlku rozpustíme ostatní slaninu, přidáme cibuli, lehce obojí osmahneme a maso na tomto základu ze všech stran zprudka opečeme.

  3. Pak ho dusíme, podlité malým množstvím vody a později dáme do trouby dopéct. Mezitím očistíme mrkev a spolu s okurkou vše nakrájíme na jemné nudličky.

  4. Když je maso měkké, přidáme mrkev, chvíli ji ve šťávě podusíme, později přidáme okurku. Tu však povaříme jen krátce a šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v 0,5 dl studené vody. Povaříme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!