Vepřová roláda plněná sušeným ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 3 lžíce máslo 1 lžička solamyl 150 ml smetana 3 lžíce sádlo 0.5 lžičky mletý černý pepř 250 ml vývar z masa 1 kg vepřové na roládu nádivka 2 lžíce strouhanka 1 lžička cukr krupice 70 g ořechy 200 g sušené ovoce
Postup Vepřová roláda plněná sušeným ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené ovoce si namočíme den předem do 1/4 litru vody. Pak je necháme přejít varem, okapané pokrájíme na kostičky. Ořechy nasekáme a promícháme s ovocem, cukrem a strouhankou.
Maso rozklepeme na velký plát, osolíme a opepříme. Směs z ovoce dáme doprostřed plátu masa, zavineme, omotáme nití a svážeme.
V pekáči zpěníme sádlo, maso na něm opečeme a podlijeme masovým i ovocným vývarem. Pekáč přemístíme do trouby a zakryté pečeme při teplotě 180°C přibližně hodinu a půl.
Do vypečené šťávy vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali solamyl, převedeme varem, zjemníme čerstvým máslem a dochutíme.
Vhodnou přílohou je například bramborový knedlík.