Vepřová sekaná s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks vejce
4 lžíce mléko
2 ks cibule
1 ks žemle
750 g vepřové mleté maso
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Den starou žemli nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky, česnek prolisujeme.

  2. V míse pečlivě smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vymačkané žemle a 2 rozklepnutá vejce. Podle chuti směs na sekanou osolíme a opepříme. Z masové hmoty vyválíme ovál a do jeho středu položíme oloupená vařená vejce. Ze všech stran hmotu dobře uzavřeme a vytvoříme šišku.

  3. Vepřovou sekanou s vejcem vložíme do pekáčku vylitého studenou vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 minut.

  4. Vepřovou sekanou s vejcem podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!