Vepřová žebírka Družba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová žebra
marináda
2 stroužky česnek
sůl
vegeta
2 lžíce med
1 hrneček sladký kečup
drcený barevný pepř
1 lžička chilli omáčka
1 hrneček ananasový džus na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme směsí vymíchanou ze všeho koření, prolisovaného česneku a ananasového džusu. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat, nejlépe až do druhého dne.

  2. Troubu předehřejeme cca na 180 °C.

  3. Žebírka pečeme na plechu zakrytá alobalem asi 40 minut, poté alobal sundáme, potřeme maso zbylou marinádou a pečeme odkryté dalších 15 minut.

  4. Vepřová žebírka Družba podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!