Vepřová žebírka na chilli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 1 stroužek česnek 1 dl vývar 1-2 ks chilli paprička 1 ks šalotka 1 lžička cherry 1 ks malá cibule 2 lžíce sojová omáčka zelená kapie 1 lžička škrobová moučka 6 dl rostlinný olej 50 dkg vepřová žebírka 2 lžíce fazolová omáčka
Postup Vepřová žebírka na chilli recept
Postup přípravy receptu
-
Z žebírek odstraníme tučné části. Ostrým nožem rozdělíme každé žebírko na 4 kusy a dáme na talíř. V misce smícháme cukr, sojovou omáčku, cherry a škrobovou moučku. Směsí přelijeme kousky žebírek. Necháme 45 minut marinovat.
Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej. Do pánve přidáme žebírka a 3 minuty je smažíme na prudkém plameni do zlatohněda. Děrovanou lžící je vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Odlijeme z pánve olej, ponecháme tam jen tak 1 lžíci. Přidáme česnek, šalotku, chllli papričku a fazolovou omáčku. Za stálého míchání vše 35 vteřin smažíme. Přidáme do pánve žebírka, dobře vše promícháme a poté přilijeme vývar. Přivedeme k varu a stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Během této doby dvakrát promícháme. K vepřovým žebírkům přidáme nasekanou cibuli a zelenou papriku, zvýšíme plamen a za častého míchání povaříme, aby se část tekutiny vyvařila a omáčka zhoustla.
Vepřová žebírka na chilli podáváme s chlebem.