Vepřová žebírka na chilli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
1 stroužek česnek
1 dl vývar
1-2 ks chilli paprička
1 ks šalotka
1 lžička cherry
1 ks malá cibule
2 lžíce sojová omáčka
zelená kapie
1 lžička škrobová moučka
6 dl rostlinný olej
50 dkg vepřová žebírka
2 lžíce fazolová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Z žebírek odstraníme tučné části. Ostrým nožem rozdělíme každé žebírko na 4 kusy a dáme na talíř. V misce smícháme cukr, sojovou omáčku, cherry a škrobovou moučku. Směsí přelijeme kousky žebírek. Necháme 45 minut marinovat.

  2. Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej. Do pánve přidáme žebírka a 3 minuty je smažíme na prudkém plameni do zlatohněda. Děrovanou lžící je vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Odlijeme z pánve olej, ponecháme tam jen tak 1 lžíci. Přidáme česnek, šalotku, chllli papričku a fazolovou omáčku. Za stálého míchání vše 35 vteřin smažíme. Přidáme do pánve žebírka, dobře vše promícháme a poté přilijeme vývar. Přivedeme k varu a stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Během této doby dvakrát promícháme. K vepřovým žebírkům přidáme nasekanou cibuli a zelenou papriku, zvýšíme plamen a za častého míchání povaříme, aby se část tekutiny vyvařila a omáčka zhoustla.

  3. Vepřová žebírka na chilli podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!