Vepřová žebírka s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
mletý pepř
300 g zelená paprika
voda na podlití
50 g uzená slanina
1 lžička mletá sladká paprika
800 g vepřová žebírka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na drobné kousky, rozškvaříme v kastrolu nebo hrnci, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Žebírka nakrájíme na libovolné kousky o 1 až 3 kostech a přidáme je k cibulce a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka. Dál přidáme papriky a rajčata, které jsme očistili a nakrájeli. Vše opepříme a dusíme doměkka. Hotový pokrm podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!