Vepřová žebírka s lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule mletý pepř 300 g zelená paprika voda na podlití 50 g uzená slanina 1 lžička mletá sladká paprika 800 g vepřová žebírka
Postup Vepřová žebírka s lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na drobné kousky, rozškvaříme v kastrolu nebo hrnci, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Žebírka nakrájíme na libovolné kousky o 1 až 3 kostech a přidáme je k cibulce a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka. Dál přidáme papriky a rajčata, které jsme očistili a nakrájeli. Vše opepříme a dusíme doměkka. Hotový pokrm podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.