Vepřové balkánské kostky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 200 ml voda 2 ks rajče 1 ks kapie 2 lžíce hladká mouka 200 ml zakysaná smetana 500 g vepřová plec balkánské koření
Postup Vepřové balkánské kostky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Pak je nakrájíme na kousky. Kapii očistíme a nakrájíme na nudličky.
V hrnci nebo vyšší pánvi rozpálíme olej a kostky vepřového na něm orestujeme. Maso vyndáme a na oleji osmahneme cibuli. Zasypeme částí mouky, osmahneme, podlijeme vodou a přivedeme k varu.
Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme rajčata, kápii, sůl, balkánské koření a dusíme, dokud maso nezměkne.
Poté vmícháme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou, krátce povaříme a podáváme.
Vepřové balkánské kostky jsou skvělé s knedlíky.