Vepřové balkánské kostky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
200 ml voda
2 ks rajče
1 ks kapie
2 lžíce hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
500 g vepřová plec
balkánské koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Pak je nakrájíme na kousky. Kapii očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V hrnci nebo vyšší pánvi rozpálíme olej a kostky vepřového na něm orestujeme. Maso vyndáme a na oleji osmahneme cibuli. Zasypeme částí mouky, osmahneme, podlijeme vodou a přivedeme k varu.

  3. Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme rajčata, kápii, sůl, balkánské koření a dusíme, dokud maso nezměkne.

  4. Poté vmícháme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou, krátce povaříme a podáváme.

  5. Vepřové balkánské kostky jsou skvělé s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!