Vepřové chilli plátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžíce olej 1/2 - 3/4 lžičky sůl 4 plátky vepřová kotleta 500 ml smetana na vaření mleté chilli 2 - 3 lžíce chilli omáčka hotová světlá jíška
Postup Vepřové chilli plátky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety bez kosti očistíme, naklepeme, okraje mírně nařízneme a po obou stranách osolíme. Potřeme chilli omáčkou smíchanou s olivovým olejem. Takto naložené maso necháme až 24 hodin odležet
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme asi lžíci oleje a maso osmahneme, až je zlatavé. Podlijeme trochou vody a necháme podusit. Když je maso poloměkké, přilijeme smetanu, přisypeme mleté chilli (podle chuti) a podusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zahustíme světlou jíškou a vrátíme zpět maso. Už jen prohřejeme
Vepřové chilli plátky podáváme s bramborem, ale klidně i rýží, knedlíkem nebo těstovinami.