Domácí salát z pečených paprik recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
olivový olej
6 ks červená paprika
1/2 hrstě petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celé papriky omyjeme, osušíme a silně potřeme olivovým olejem. Pak je rozložíme do pekáčku na mřížku a v troubě předehřáté na 250 °C ze všech stran pečeme tak dlouho, dokud kůže nezčerná. Papriky přendáme do mísy, zakryjeme folií a necháme vychladnout. Nyní snadno sloupneme slupku, odstraníme jadřince a dužinu nakrájíme na širší proužky

  2. Papriky osolíme, opepříme, proložíme celými oloupanými stroužky česneku, které lehce nakrojíme. Papriky zalijeme olivovým olejem. Paprikový salát promícháme s nasekanou petrželkou a necháme v chladu odležet nejméně 1 hodinu, nejlépe však přes noc

  3. Domácí paprikový salát podáváme jako přílohu například k masu, bramborám, těstovinám a podobně. Výborně chutná ke kukuřičné polentě a jen tak s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!