Domácí salát z pečených paprik recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl olivový olej 6 ks červená paprika 1/2 hrstě petrželová nať mletý černý pepř
Postup Domácí salát z pečených paprik
Postup přípravy receptu
-
Celé papriky omyjeme, osušíme a silně potřeme olivovým olejem. Pak je rozložíme do pekáčku na mřížku a v troubě předehřáté na 250 °C ze všech stran pečeme tak dlouho, dokud kůže nezčerná. Papriky přendáme do mísy, zakryjeme folií a necháme vychladnout. Nyní snadno sloupneme slupku, odstraníme jadřince a dužinu nakrájíme na širší proužky
Papriky osolíme, opepříme, proložíme celými oloupanými stroužky česneku, které lehce nakrojíme. Papriky zalijeme olivovým olejem. Paprikový salát promícháme s nasekanou petrželkou a necháme v chladu odležet nejméně 1 hodinu, nejlépe však přes noc
Domácí paprikový salát podáváme jako přílohu například k masu, bramborám, těstovinám a podobně. Výborně chutná ke kukuřičné polentě a jen tak s čerstvým pečivem.