Vepřové dušené na pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
0.5 ks masox nebo zeleninový vývar
podle potřeby
olej
voda na podlití
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa neklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Na rozehřátém oleji plátky masa prudce opečeme z obou stran. Stáhneme teplotu, podlijeme, přidáme kousek masoxu, přikryijeme pokličkou a dusíme doměkka.

  3. Občas vepřové na pepři lehce promícháme a případně podlijeme vodou.

  4. Vepřové dušené na pepři podáváme s přílohou podle chuti - vařenými brambory, bramborovou kaší, ale třeba i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!