Vepřové filé s kořeněnou kůrčičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 ml vývar
3 lžíce máslo
1 ks cibule
50 ml smetana
1 ks citron
300 g mrkev
1 lžička koriandr
1 lžíce škrob
1 lžička jalovec
mletý pepř
800 g bílé zelí
1 lžička celý pepř
500 g vepřové filé

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si zelí, omyjeme a nakrájíme na 3 cm široké proužky. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  2. Maso omyjeme a osušíme. Rozdrtíme si koření a maso v něm obalíme. Necháme chvilku uležet. Pak maso pečeme zhruba 15 minut na másle (2 lžíce). Pak maso osolíme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout.

  3. Omyjeme si citron, nastrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu.

  4. Na másle (1 lžíce) si orestujeme nasekanou cibuli. Přibližně 3 minutky, přidáme zelí a mrkev a dusíme dalších 5 minut. Směs osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, předáme smetanu a přikryjeme. Necháme 10 minut povařit a pak zahustíme škrobem. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.

  5. Maso nakrájíme na porce a na talříi upravíme se zeleninou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!